RED GARLIC

Vad sker dag Det blev att starta i ÖKL igen, makalöst 8 startsregeln men det blir tufft när vi väl är där igen i Segrarklass. Efter 2 AK, 2 AK Långtora så kom 1 Ak i Långtora, den dagen glömmer jag aldrig. Vi börjar med Epixe´s start på Lördagen,  ”Epixe har mycket bra fart o stil i ett utmärkt sök. Hon har idag 4 släpp där hon går lika fint i samtliga. Stöter fågel i kant som respekteras direkt. Stånd i bäck kant. Reser villigt och precist. Kan stoppas i fall apporterar godkänt fälld rapphöna, tuggar dock ngt på fågeln. Epixe får sedan ett långsläpp där jag hoppas få till ännu en fågeltagning. Detta lyckas dock inte idag. Epixe är en mkt trevlig hund som jaktar mkt klokt. Hon tilldelas idag ett välförtjänt 2:a pris ÖKL.  Tid 55min.”

Ännu ett fint år för Red Garlic´s Kennel.

Vad sägs om följande premier under 2009 för hundar med prefixet Red Garlic´

Red Garlic´s Gourme´

utställningschampion 2009

2 AK Vinjeveien

3 Ak Folldal

1 AK Dovre

1 AK Dovre

1 AK Femunden

1 AK Femunden

3 VK Kval Kongsvold

1 Ak dalsbygda

2 VK m /Res- Cacit final. Östfold

2 VK NM-kval Trögstad

6 SKL Långtora

1 SKL Kval Fält –SM Skåne 

Gourme har vunnit i Norge Fuglehundcupen vinter 2009 i AK vinnare av alla raser i gruppen 7. (endast norska resultat)

Gourme har också vunnit NISK Fuglehundklubbcup i AK vinnare av fjell 2009. (endast norska resultat)

Gourme är vinnare av NISK Fuglehundklubbcup i  VK  vinnare av Lavland  2009 (endast norska resultat)

2009

Han har också erövrat SÖLVFASANENsom delas ut i Östfoldfågelhundklubbtill den hunden som har erövrat högst poäng på utställningen och på jaktprov.

Red Garlic´s Escargo

utställningschampion 2009

3 :e Ak,Trögstad

2:a VkSandefjord  

Red Garlic´s Epixe´

2 ÖKL Dalsbygda 2 ÖKL.Långtora

1 ÖKL Långtora

6 VK Dylta Bruk  

Red Garlic´s Juici Fruit

Folldal( Fjell)          

2 UKDalsbygda (Fjell)

2UK,Långtora

1 UK,Trögstad

1 UKTrögstad

1UK Derby final2 UK  

Red Garlic´s Jacksson Potato

3 UK Folldal           

Red Garlic´s Endive

3 ÖKL Arjeplog

NJCH RED GARLIC`S EPIXE´”Kryddan i Livet”

Nordfjällets FB Robbyn och Lyngstuas Jack II fick valpar 2004. Det blev The Dream Team, Epixe´, Escargo`och Enchilladas,

 

E-Kullen, alla tre var jaktpremierade med 1:a pris ukl vid 16 månaders ålder- i unghund blev det 6 x 1 UKL.

2010

Vilken år, Exit Cup vann du efter makalös reviering, fart, stil allt var bara på topp, du har varit i två NM-finaler, fjäll och lavland, på Nm-lavland placerade du dig som nr 6, efter att presterat 3 VK, 3 VK. Du är så lätt att föra, du går stort och hårt men förutsägbart, men ibland så har jag inte full koll men tack och lov att det finns gentlemenn, Einar Holmvik, fann Epixe´i stånd då jag rusade omkring och inte fann henne.

 

Vilket år, Exit Cup, Tolga med Cacit och med det så vann du Vintercupen, en veckas jakt i Dalsbygda, en underbar jakt blev det i September, med sonen min, det var  gott om ripor och fantastisk terräng.

 

Hösten bara fortsatte i samma fart, Du vann i Kiar 1 VK, 4 VK Hjerkinn, 1 Vk i Sälen, 3,3,6 Vk i NM-Lavland, 1 VK/m Cacit i Ostfold.

NORSK JAKTCHAMPION

Godis, Godis är lyckan, då apporterar den lilla damen, helt perfekt, tack Walther Muland, som tog tag i apporten, vilken har varit damens akilleshäl.

 

Undrar hur 2011 blir du börjar med att få en valp kull tillsammans med Vesper, hinner du komma i form till NM-Högfjäll  ?

Kennel Red Garlic ~ Agneta Andersson ~ Bosjövägen 19 ~ 711 72  Vedevåg ~ Telefon:  0581-26650 ~ Mobil:  073-0412141

Ny dag, nya möjligheter,  Långtora söndag, samma domare

 

Epixé har mMycket  bra fart i utm stil i ett stort välanlagt sök. Tar stånd ute på vall och reser precist på order. Helt lugn i flog o skott. Apporterar utlagd fågel godkänt. I sitt andra släpp fortsätter hon sitt mkt fina sök kommer in i terräng där vi varit tidigare men där hundarna inte fått upp fågeln. Nu visar Epixé att hon är en riktig klass hund och har nu 3 utmärkta fågeltagningar med avance, resning och helt lugn i flog o skott. Det är med glädje jag idag tilldelar Epixé ett 1:a pris i Ökl.67 min.

agneta.andersson@redgarlic.se ~ info@redgarlic.se~ www.redgarlic.se

 

Epixe´ vad fick vi uppleva denna dag, det fanns tre möjligheter för dig att förlora din välförtjänta 1 ÖKL, 4 fågeltagningar, tyvärr så lyckades inte skytten att träffa fåglarna på 1,2,3:e skottet men på den 4:e så föll en fasan till marken. Det var nog tur för både mig och skytten att det kom en fågel i backen, för annars tror jag att vi fortfarande skulle vara gående på Långtora, man hörde att det var av yttersta vikt att det fälldes fågel för dig, då du visat en tendens att vilja gå i fall.  ( se lördagens kritik)

Dags för dig att apporter, jag skickar dig till fallplatsen, men du finner inget, till slut så går domaren fram och pekar att fasanen ligger ”här”, och vi får en gång till pröva för att få in fasanen, men inte finner du någon, domaren börjar nu leta efter fasanen tillsammans med skytten, ingen kan nu finna fasanen som domaren för någon minut sedan visste vart den fanns. Sensmoralen i denna historia är att ny dag, blankt kort och att fasaner är några sega rakare, de lägger sig ned med huvudet under vingarna för att sedan springa därifrån när ingen ser.

 

Du avslutade med 6 VK på Dylta Bruk.

 

 2010 kommer du att bli bäst

2008

Du fick äntligen din välförtjänta 1 AK den 13 april på Dovre. Sen följde många möjligheter för dig att bli placerad i Vk, men då åkte vi ut på apporten.

Till 2009 måste apporten sitta och vi må ännu en gång ta 1 AK på grund av 8 startsregeln. ( Det är ett rart beslut 8 starter, va göra de dagarna då vädret är dåligt, fågeltillgången osäkert mm)

 

Vi har varit så nära, i Dovre makalösa fågeltagningar, vilket sök du lägger upp, i en utmärkt fart och stil, så nära 1:a priset men det vill säg bara inte.

 

Det har blivit en 2:ökl och ett 3:e ökl. Vi tar nya tag och siktar på segrarklass till hösten.

Kongsvold, fantastiskt som alltid, det var bara inte din dag Epixe´

Epixe går i stor fart fin stil og aksjon, i god kontakt med förare. Dekker terrenget i god bredde, större dybde i slagene önskelig. Sener finnes Epixe i stand. På kommando reiser Epixe djervt och presist ryper og er komplett rolig i oppflukt og skudd, utreder greit. På grund av Epixe´s små minus i sökskvalitet avsluttes Epixe og tildeles 2 AK. Talkritik:5,5,5,6,4,3,4

2005

Mittådalen, 3/4-05, fjäll 1 ukl, hp

 

Lofsdalen16/4-05, fjäll 2 ukl

 

Norge, NESK, 27/8-05, fjäll 2 uk

 

Norge, NESK, Kongsvold, 3/9-05, fjäll 1 uk,

 

Norge, NESK, Kongsvold, 4/9-05, fjäll 2 uk

 

Norge, Hedmark/Oppland FHK, 30/10-05, lavland 1 uk,

Jaktprov 4/9-05 Lars Nordenström Kongsvold.

Starter i meget stor fart och fin stil, medvind. Dekker terrengen i stora fina slag. God kontakt med föraren. Stökker rype, rolig. Igjen stökk, rolig. Fortsetter senare sitt utmärkta sök. Finnes i stand reiser djervt og preisist kull, rolig i oppflukt och skott korrekt. Stökker senare nyslått fugl, finner i ny stand, reiser presist enkelt rype och er rolig i uppflykt og skudd. Epixe är en meget god vilt finner, som tilldelas en 2 pr UK. Talkritik. 5-5-5-6-4-4-4

Jaktprov Mjösenprov II domare Ole Hagen

Epixe starter i meget stor fart og lett elegant stil, stort format. I tätt biotop jobber Epixe energiskt. Finnes i stand. När förer er på vie opp letter presist foran og Epixe er komplett RIOS. Utreder OK. Går senare i växlande biotop meget förnuftigt . Stånd, går djervt på fasan letter presist foran og Epixe är rolig i oppfukt og skudd. Utreder, En glimrande unghund som tilldelas 1 pr Uk Talkritik. 6-5-5-6-4-4-4, 65 min , 2 stånd, 1 resning

Utst: SSK, ”Bullers minne”-05 1,2 jkl

 

Hösten 2007

Epixe´år 2007 är ditt, du och jag mot Segrarklass.

Det har gått troll i premeringarna du, Epixe´. Hon har startat och tagit 2 x 2 ökl, med makalösa fågeltagningar, härlig fart och stil, perfekt apport, så till våren 2008 så är det dags för ettan och in i Segrarklass.

2006

En dröm gick i uppfyllelse, 3 st unghundar med biljetten till Artic Cup 2006. Alta blev målet, Enchilladas , Epixe gick till final, vilken fest, tävling, vilka underbara arrangörer, tårta mitt på fjället.

 

Enchilladas (2:a UKL) blev placerad som nr 4 och Epixe nr 7, vilka tjejer. Escargo kom inte med till final med lyckades på söndagen att erövra 2 UKL. Sommaren kom och tjejerna fyllde 2 år, allvaret börjar öppen klass. Enchilladas flyttar hemifrån.

 

Hösten 2006

Bjöd på oförväntade resultat, Epixe´ fick 2 ÖKL och Escargo´ erövrade 1 ÖKL , på sin andra start. Det blir ett intressant år 2007, När får Epixe´ 1:ökl ?

En sak som jag har lärt mig under 2006 är att det ska vara en trevlig stund på fjället/fältet tillsammans med våra fyrbenta vänner. Ett minne som är underbart var på Kongsvold, en engelsk settertik Happy, 7 år gick med sin ägare för första gången på jaktprov, hunden fick ett stilfullt stånd och makkern stal ståndet, och situationen blev ödelagt. Men jag har aldrig möt en mer äkta glädje än Happy med sin ägare, det var en sprudlande sann glädje över Happy`s prestation, som idag tyvärr inte blev till något pris. Ni lärde mig att ta till vara på hundarnas prestationer, små som stora, tack och lov att allt inte handlar om första pris.