Året 2010
SUCH, NUCH, NJCH, NM-2010 Red Garlic´s Gourme´har på mindre än ett år samlat ihop 29 poäng och ett R-Cacit, i och med det så är han NORSK JAKTCHAMPION. De sista poängen erövrade han i tungt före på Femudden den 21 mars 2010.
18,04,09    1 AK Dovre
19,04,09    1 AK Dovre
25,04,09    1 AK Femunden
26,04,09    1 AK Femunden
28,08,09    3 VK, Kval Kongsvold
05,09,09    1 AK Dalsbygda
26,09,09    2 VK m/res CACIT, Lavland Östfold
16,10,09    2 VK NM Kval Lavland Trögstad
21,03,10    3 VK Final Femunden

CUPAT I NORGE, Exit Cup, Vintercup

NJCH Red Garlic´s Epixe´vann 1 VK i  Exit Cup, Andenes, den 28 mars i strålande solsken och blått hav. Exit Cup går av stapeln under NM, 60 hundar startar och 18 till final. Med sitt fantastiska sök lyckades Epixé att komma till final. I finalen presterade hon ett strålande fågelarbete på singelripa, i och med fågeltagningen och sitt fantastiska sök så vann hon Exit Cup 2010.

Red Garlic´s Epixe´fortsatte med att vinna Vintercupen, den bästa VK-hunden i tre tävlingar, Röros, Femunden, Tolga. Med sina resultat i Tolga 1 Vk i kval och 1 VK med Cacit i finalen så lyckades hon vinna cupen. Tolga bjöd på fantastisk terräng, gott om ripor och hållbar skare.

Vintercupen innebar att jag och sonen kunde jaga en vecka i Dalsbygda, fri loge och jakt. Tack, för en fantastisk upplevelse av Norsk vänlighet, natur och ripor i massor, men det blev ändå inte så många i säcken.

Red Garlic´s Epixe blev därmed NORSK JAKTCHAMPION.

En kjempesäsong vintern 2010 Pointern Vattviken´s Liqourice (Dampe) tog steget upp i VK i och med 1 AK på Dovre. Han lyckades också på sina ytterligare två starter erövra 2 x 2 AK. Ser framemot VK till hösten.

Hösten 2010 Den 20 augusti i Kiar, (norge)  kryllar det av ripor både högt och lågt, vilket Epixe klarar med bravur och blir vinnar,  1:VK och hennes halvbror Red Garlic´s Gourme´placerar sig på en 5 VK.

Det blev Mer Rött SJCH Nordfjällets FB Robbyn, (9 år) , "busiga lilla tjejen" lyckas ta sig till Final på Kongsvold, tack vara sin viltfinnarförmåga i kvalet två fågeltagningar så blir hon placerad efter US Tornade med 2 VK, och på Lördagen vinner hon 1 VK före Tornado. Vilken kjempehelg för de erfarna viltfinnarna 9+ 10 år.  

NM-2010 Det är fantastiskt NM-vinner RED GARLIC`S GOURME´, på Kongsvold blev han Norsk Mästare 2010. Det var inte bara Gourme´som trivdes utan det gjorde Red Garlic´s Epixe´ också, med sin prima fågelarbete i lördagens kvalificiering erövrade hon 4 VK, och därmed var både GOURME´och Epixe´i final.

Samtidig med NM lyckades Red Garlic´s Juici Fruit erövra sin 1 AK, vilken helg. Tack till Gordonsetterklubbe för ett fantastiskt arrangemang, ni kan vara stolta över ert arbete.

Ny NM-Final, Epixe´och Gourme´ Lavland, det är 160 hundar som startar och endast 18 i final, det går på stora marker med gott om både rapphöns och fasaner. På fredagen lyckades Red Garlic´s Epixe´med att placera som på en 3 VK, med ett fågelarbete. I semifinalen placerar sig Epixe igen på en 3 VK och Red Garlic´s Gourme´på 5:e VK, två fågelarbeten. Två hundar igen i ett stort mästerskap, och i finalen placerar sig Epixe på 6 VK.

Epixe´, Epixe´ Vann segrarklasen på svenska pointerklubbens prov i Sälen, 1 SKL. Den 17 oktober i Ostfold vann hon VK med Cacit. I och med detta blev Epixe´Vinnare av Norgecupen LAVLAND 2010, och Gourme´kom på en tredjeplats.

Den tredje generationen

Skåne var kallt, blåsigt och dimmigt, under svåra förhållande lyckades Red Garlic´s Juici Fruit bemästra sina fåglar, tre gånger. Skåne är ju som bekant inte bara fåglar utan vad sägs om flockar på 15-20 st rådjur, fältharar, och kaniner överallt.

Landskampen
Vanns av danmark tvåa blev Sverige , Gourme´presterade två fågelarbeten kom tätt efter den danska tiken Jaffa som vann på en bättre stil. Norge och finland delade broderligt på tredjeplatsen.

Jubeliumsbåt
SISK har beslutat att utlysa en tävling om båten vilken inleds hösten 2006 och pågår t.o.m. segrarklassen vid SISK jubileumsprov 2010.
RED GARLIC`S GOURME VANN BÅTEN .......

SM- 2010 SM-2010 gick under två dagar 22 st hundar var uppdelade på  två partier på fredagen, Red Garlic´s Juici Fruit vann sitt partie efter tre fågel arbeten, fälld fågel och hon tilldelades ett 1:a SKL med Cert. I finalen som endast innehöll tre hundar, visade Juici att hon är en ung dam. Kennel

Evedals vandringspris Kennel Red Garlic har fått äran att erhålla Kennel Evadals Vandringspris, då Agneta Andersson har fört tre irländska settrar till SM-Final. Det är Nordfjällets FB Robbyn (mormor) 2007. ( Hon vann sitt kvalpartie med 1 :SKL, cert och placerade sig som nr 2 i SKL i SM-finalen med fyra fågelarbeten.) Red Garlic´s Gourme´ (barn till Robbyn) ( Han vann sitt kvalpartie med 1 SKL) och 2010 vann barnbarnet Red Garlic´s Juici Fruit sitt kvalpartie med Cert efter tre fågelarbeten.

Pointer Borgeflon´s Roijo-Garlic Han jagade biljetten till Derbyt i Skåne, två starter ett på fjäll och ett på lavland, tyvärr så fanns det ingen fågel i fjället och inte fanns det någon tid/eller fågel på SISK provet. Så då gällde det sista och tredje starten i Löddesborg, och efter nästan full tid så finner han sin fasan i vassen efter en lång springtur, så presterar årets bästa fågelarbeten. Han får sin biljett till derbyt och erhåller ett 1:a pris i UKL. I derbyt så lyckades han inte.  Men i Ostfold visade han stor talang på sin viltfinnarförmåga, tyvärr så var han inte helt samarbetsvillig men efter ett fågelarbete så tilldelades han ett 3 UKL, vilket både ägare och förare var glad över.  Nu är det AK som gäller.

Breton RED GARLIC`S MUSCOT Vilken prestation, med en okänd förare som han träffar samtidigt som provet startar, så lyckas han med att prestera ett fågelarbete som partner kör upp och förföljer, ett nytt fågelarbete där också partner kör upp ioch förföljer, men tack ock lov så fanns det en tredje chans vilket han tog tillvara och sköte galant, han tilldelades ett 2:a UKL, tack Leif Persson.

 

 

 

 
 
Kennel Red Garlic ~ Agneta Andersson ~ Bosjövägen 19 ~ 711 72  Vedevåg ~ Telefon:  0581-26650 ~ Mobil:  073-0412141
agneta.andersson@redgarlic.se ~ www.redgarlic.se