RED GARLIC

Robbyn, året 2008 blev ett bra år, du började med en 5 VK i Danmark, sedan blev hösten makalös, du är den enda hund som gjort ett diskkvalificerande fel och ändå fick gå släpptiden ut, 8 minuter extra. Tänk om du skulle ha funnit en fågel, vilken situation för domaren i Segrarklass. fortsatte med 2 VK och 4 VK.

Ännu ett fint år för Red Garlic´s Kennel.

Red Garlic´s Gourme´

utställningschampion 2009

2 AK Vinjeveien

3 Ak Folldal

1 AK Dovre

1 AK Dovre

1 AK Femunden

1 AK Femunden

3 VK Kval Kongsvold

1 Ak dalsbygda

2 VK m /Res- Cacit final. Östfold

2 VK NM-kval Trögstad

6 SKL Långtora

1 SKL Kval Fält –SM Skåne 

Gourme har vunnit i Norge Fuglehundcupen vinter 2009 i AK vinnare av alla raser i gruppen 7. (endast norska resultat)

Gourme har också vunnit NISK Fuglehundklubbcup i AK vinnare av fjell 2009. (endast norska resultat)

Gourme är vinnare av NISK Fuglehundklubbcup i  VK  vinnare av Lavland  2009 (endast norska resultat)

SJCH NORDFJÄLLETS FB ROBBYN

JAKTCHAMPION

ÅRETS IRLÄNDARE 2007

ÅRETS AVELSTIK 2007 & 2009

Robbyn är barnbarn till min drömhund Skillevollen´s Essi. Jag såg Essi första gången någon gång på 90-talet och sedan dess har hon alltid funnits i mitt hjärta. Dags för ny valp, vart finns Essi avkommer. Just då har Kristina Forsmark, Nordfjällets Kennel, valpar. Körde hem till Kristina för att välja valp, sex tikar. Tre valpar skulle studeras lite närmare; inte den största, inte den minst och definitivt inte valpen med en virvel i nacken stor som en tuppkam.

 

Valparna bars ut till köket, visp så var det fyra valpar. Den med virvel blev åter förpassad till valplådan. Inte en gång utan fyra gånger dök tuppkammen upp. Gissa vem som följde med hem? Det är historien hur Robbyn , tuppkammen, kom till vårt hus.

 

Hon är en härlig hund, lättlärd och ärlig. 2010 Robbyn, Robbyn hon är BARA FÖR BUSIG, snart nio år och fortfarande busig, eller vad ska man säga 2 VK, 1 VK på KONGSVOLD och så blev det final 2010 men i finalen lyckades hon inte med något bus.

Fredag svåra förhållande, det visade väl att gamla hundar är bäst Tornade vann, och Robbyn tvåa efter en makalös tur. Man ska ha tur! Alla som var med denna dag såg vad den lilla damen gjorde hon visade takter som en frisk unghund, hejdlöst efter ripa på endast 30 m från mina fötter, jag visslade med som man vet så kan hörseln bli nedsatt. Just i detta ögonblick så diskutterar dommarna vart det skulle kunna vara lämpligt att ta rast. Som vi alla vet så kan dommare endast döma det man ser, Robbyn kommer tillbaka och finner fler ripor på samma ställe som den första kom ifrån, hon bestämmer sig för att göra allt rätt den här gången, som vi alla vet efter fågeltagning så är det apport, apport är Robbyn duktig på då hon oftast är hungrig, "en gång åt hon upp en fasan, på prov", Robbyn rusar fram och lämnar ripan i min hand, men precis då jag sträcker fågeln till domaren så hoppar hon upp och tar huvudet och sväljer riphuvudet, det var den apportfågel.

Frågan man ställer sig är hur mycke tur kan man ha på en helg, lördagen startar hon med att stå och stöta  fågel, sedan så kommer det en eftergång som heter duga, precis framför partiet kommer en fågel på vingarna och Robbyn fick också vingar en ca 400 m flög hon efter den flyede ripan. Tillbaka på banan så plockar hon två perfekta fågeltagningar, och så blev det apport..domaren går ut och lägger ripan backom en sten, alla som känner Robbyn vet att då fågeln ligger gömd så kan hon börja äta. Robbyn springer fram till ripan"mat" och börjar plocka fjädrar, jag vrålar apport och helt plötsligt stoppar hon in fågeln i munnen utan att svälja den och komma in till mig, något mer naken. Domarna godkänner apporten och Robbyn blir VINNARE PÅ KONGSVOLD I SEMI 2010................

Vad sägs om följande premier under 2009 för hundar med prefixet Red Garlic´

VALPAR VÄNTAS I MAJ 2010

Han har också erövrat SÖLVFASANENsom delas ut i Östfoldfågelhundklubbtill den hunden som har erövrat högst poäng på utställningen och på jaktprov.

Red Garlic´s Escargo

utställningschampion 2009

3 :e Ak,Trögstad

2:a VkSandefjord  

Red Garlic´s Epixe´

2 ÖKL Dalsbygda 2 ÖKL.Långtora

1 ÖKL Långtora

6 VK Dylta Bruk  

Red Garlic´s Juici Fruit

Folldal( Fjell)          

2 UKDalsbygda (Fjell)

2UK,Långtora

1 UK,Trögstad

1 UKTrögstad

1UK Derby final2 UK  

Red Garlic´s Jacksson Potato

3 UK Folldal           

Red Garlic´s Endive

3 ÖKL Arjeplog

 

ÅRETS AVELSTIK 2007 & 2009

E-Kullen,DREAM TEAM,

 

Lyngstyas Jack II, vårprov i Lofsdalen 20030426,

 

endast 18 mån 1 AK. Jacks fågelsituation, är sånt som man inte glömmer, jag visste att det var den hanhunden som måste bli far till Robbyns första kull,en fantastisk hund, viltfinnare, fågelbehandlare, en glittrande stjärna.

Kennel Red Garlic ~ Agneta Andersson ~ Bosjövägen 19 ~ 711 72  Vedevåg ~ Telefon:  0581-26650 ~ Mobil:  073-0412141

 

Robbyn har fött tre kullar

 

Nordfjällets FB Robbyn med Lyngstuas Jack II. Det blev the Dream Team, Epixe´, Escargo`och Enchilladas, alla tre var jaktpremierade med 1:a pris ukl vid 16 månaders ålder, alla tre till Artic Cup, i unghund blev det 6 x 1Ukl. Kullen har minst 15 pr. i UKL, De har fortsatt att visa framfötterna Escarco är placerad i semifinal NM-Lavland 2 ggr och Svensk Utställningschampion, och Epixe´är en dröm, placerad i NM-Final, Cacit, Norsk jaktchampion

agneta.andersson@redgarlic.se ~ info@redgarlic.se~ www.redgarlic.se

G-Kullen,GOURME`, Gourme´,Gourme´...Irskesjöen´s Nix. Stort gående, viltfinnare, robust, jägare. Han har skapat en bild som finns på näthinnan för alltid, Jan Arild kunde inte finna Nix och började leta, vi fann Nix i en hel flock ripor, kanske 30-40 alla dessa ripor som bara kurade ihop sig. Jan Arild reste på avstånd,  makalöst att se alla dessa vita fjädrar i ett stort vitt moln och en stor röd hund i luften. Det blev den andra kullen för Robbyn.

Nordfjällets FB Robbyn med  Irskesjöens Nix så blev det Gourme, Gaspatchio och Godis som har startat på jaktprov, Gourme´ visade redan att det var något speciellt med honom i Uk, för att sedan visa att han hävdar sig bra bland de största hundarna, NM-Vinnare 2010, Norsk Jaktchampion, Svensk och Norsk utställningschampion

P-Kullen, Petit, Plopp o Pralin mfl är gjenparring med  Irskesjöen´s Nix. Nix och Robbyn är i dag två äldre  hundar som visar en styrka, att fortsätta vara djerv i fågel.

Kennel Red Garlic ~ Agneta Andersson ~ Bosjövägen 19 ~ 711 72  Vedevåg ~ Telefon:  0581-26650 ~ Mobil:  073-0412141

agneta.andersson@redgarlic.se ~ www.redgarlic.se