SUCH RED GARLIC`S ESCARGO` “Dansösen i Skåne”

2010

Inte blev det många starter för dig du har mest fått stanna hemma, kanske dags att damma av dig 2011.
NM-Lavland 2011 viskar vi till varandra, hon och jag min dansös.
2009
Det blev inte många starter på dig , men du lyckade med ett 2 VK och ett 3 AK, med Walther Muland som förare, och det var en rolig dag, örnar, fågel i luften mm.
2008
Åter i NM-final, fredagen vidare på sök och i semi blev det 6 VK, vad ska man skriva om finalen. ”Utgår” står det i domarkritiken och inget mer. Escargo´dansade och blev inte slagen i fågel, ej stökk. Hon blir svensk utställningschampion
2007
Escargo är damen som dansar, hon gör allt bara rätt, i NM-lavland 2007, vidare på sitt sök, i Semifinalen finner hon två fasaner i sista sekund, reser presist och apporterar RIPA i stubben, allt i ordning tilldelas 2 VK, i finalen blir det för många stökk.
Escargo
SSK, “Bullers minne”,-05, fält 1 ukl, hp Clausen Martin
Norge, Hedmark/Oppland FHK, 30/10-05, lavland 2 uk
Norge, Trögstad, 6/11-05, lavland 1 uk,
Fält prov i Trögstad den 6/11-05 Domare 6384800 och 63828903 God fart och stil och aktion, Dekker terrängen meget godt, god kontakt med förer, Stand Stand reser villig och precist, rolig i oppflukt og skudd, utreder ok. Fortsetter sitt meget godt sök. Meget god söker som har vist et fint fuglearbete, og får idag 1 pr uk Talkritik: 5-5-5-6-4-4-4    
2006
Alta 20060423, fjäll 2 ukl
Mjösproven 20061014, lavland 1 AK
Utst: SSK, ”Bullers minne”-05 2 jkl  
Våren 2004 fick Robbyn sin första kull; sex valpar och minst tre med virvel. Tre av hennes avkommor fick stanna hos oss, Enchilladas, Epixe, Escargo´ dessa namn kanske inte är de mest enkla man kan tänka sig, Epixe´= krydda, Escargo = snigel.
2005 föddes Robbyns andra kull, efter stor omsorg så blev det förhoppningsvis enklare namn att uttala Godis, Gourme´och Gaszpatio´. Året 2005 kommer allltid att vara något speciellt för mig. Ett stort tack till alla som har varit underbara, arrangörer/domare/deltagare/vänner och speciellt måste jag nämna Leif Persson, Dylta Bruk, Örebro som har funnits där med hjälp och råd.

2006 E-Kullen, The Dreamteam
En dröm gick i uppfyllelse, 3 st unghundar med biljetten till Artic Cup 2006. Alta blev målet,
Enchilladas, Epixe gick till final, vilken fest, tävling, vilka underbara arrangörer, tårta mitt på fjället. Enchilladas (2:a UKL) blev placerad som nr 4 och Epixe nr 7, vilka tjejer. Escargo kom inte med till final med lyckades på söndagen att erövra 2 UKL. Sommaren kom och tjejerna fyllde 2 år, allvaret börjar öppen klass. Enchilladas flyttar hemifrån. Hösten bjöd på oförväntade resultat, Epixe´ fick 2 ÖKL och Escargo´ erövrade 1 ÖKL , på sin andra start. Det blir ett intressant år 2007, när får Epixe´ 1:ökl, och kommer Escargo att vinna SKL.
Escargo´det var din dag
Escargo´går ett meget godt sök i stor fart og fin stil. God kontakt med förare. Fortsätter sitt meget gode sök dagen ut. Stand. Reiser villig fasan og komplett rolig.Utreder ok. En mycket god hund som idag får sin velförtjenste 1 AK Talkritik: 5,5.5,6,4,4,4
Det var på tiden, efter 115 minuter så står hon i ett vackert stånd nedanför en kulle, makkern är på väg in i kullen, makkern ser Escargo och det finns inte mycket att göra än att resa djärvt då det inte precist fanns bromsspår när man ser en röd vacker irsk setter dam i stånd,  Escargo reser precist och djärvt. Dunk i backen när fågeln lättade och makkern fortsätter förbi i en hejdlös fart. Mycket har jag varit med om, och många saker har jag säkert gjort både bra och mindre bra. Nu kan jag le, men en del av glädjen försvann när makkers förare kände som att Escargo´och jag förstörde hennes hunds respekt, för stående partner och fågel som lättar, synd att det inte fälls fågel, för då kanske hunden också hade lärt sig knallapport.

2005
Skåne Det är alltid så lätt för dig, när du fick din 1 UKL, så är det rart att jag inte sa tack och hejdå till jaktprov. Skåne är som alltid vackert, gott om fåglar och underbara marker. Denna dag så släpptes du på en stor vacker stubb med horisonten långt bort. Du har alltid dansant fram i marken, stil, fart är på plats, du går mot en snärtig livlig pointer som lägger upp ett fantastiskt sök, reviering som bara Skåne födda pointrar kan visa. Pointern går från sida till sida och du bara dansar lite där och lite där, pointer dundrar framför våra fötter höger och vänster, med en systematik som jag aldrig sett, och du dansar fram på vinden, plötsligt ser man hur du fångar vittring och dansar fram till ett stramt stiligt stånd, för långt fram i marken anser medföraren. Pointern switchar förbi höger, vänster, gång på gång och du står där i en stilla position. Jag tänker låt domaren säga att partner ska kopplas.
Domarn och jag försöker nu i en hög fart komma fram till Escargo´, pointer höger –vänster, vi närmar oss, snart , nu är vi så nära att det är inom håll, resning ges på avstånd ca 15 m, pointer på höger sida-vänster sida, djerv reis och komplett i ro, du gjorde det Escargo´, en stor kull på rapphöns lättar, flyger över pointer som springer höger-vänster fortfarande, pointern har kommit nästan fram till uppflogsplatsen, pointer noterar fåglar springer efter ca 10 m tills den förtjänstfullt stoppas av sin förare. Escargo´ ser var rapphönsen slår ner ca 100 m bort i remissen, nu kan ingen stoppa den damen för hon har fått vingar, hejdlöst springer hon ner och kör upp rapphönsen och går ett stycke efter, kommer på inkallning efter lite roping.  
Jag var övertygad att det bara var att tacka för mig och Escargo´. Då helt plötsligt hörs ljuvlig musik, domaren berömmer min lilla dam, för en vacker stil, fart, fågelbehandling, reis, ro, Och tilldelar ett 1 :a Ukl med Hp. Vilken Lycka, hon gjorde det. Efter detta släpp fick jag höra (det var nog ett vrål rakt i ansiktet) - Att i Skåne har man  inget att, med hundar som inte kan revierar marken och i helvete inte är lydiga, visa dig aldrig mer här mm. Tack och lov så har jag ben i näsan. (Kanske hör jag dåligt också) Skåne ger mig så mycket, det är goa härliga människor, stubbar som är oändliga, gästfrihet, god mat. ”Skåne alla år, Escargo´”

 

Resultat valpar u Robbyn e Lyngstuas Jack II f 20040518, uppf och ägare Agneta Andersson  
Red Garlics Escargo
SSK, “Bullers minne”,-05, fält 1 ukl, hp
Norge, Hedmark/Oppland FHK, 30/10-05, lavland 2 uk
Norge, Trögstad, 6/11-05, lavland 1 uk,  


Red Garlics Enchillada:

Norge, NESK 27/8-05, fjäll 1 uk,
Fjällskär, 16/9-05, fält 2 ukl
Svenskt Derby, -05, fält 2 ukl
2006
Artic Cup, Final 2 ukl, 4:e plats.
Utst: SSK, ”Bullers minne”-05 1,1 jkl  
Jaktprov 20050827 Domare 61/85314 Fjäll Enchilladas går meget godt i stor fart och fin stil, i god kontakt med föraren Stokker ryoe och förfolger, rype letter som begge hundene hade sjans på förtsetter i andra slepp som för , kort stand rype letter rolig i skott og oppflog, utreder. I tredje slipp stand reiser djervt rype, rios utreder. Går senare meget godt. Senere går Enchilladas meget godt. En för idag en velförtjent 1 pr UK Talkritik 5-5-4-6-4-4-4  

Red Garlics Epixe:
Mittådalen, 3/4-05, fjäll 1 ukl, hp
Lofsdalen16/4-05, fjäll 2 ukl
Norge, NESK, 27/8-05, fjäll 2 uk
Norge, NESK, Kongsvold, 3/9-05, fjäll 1 uk,
Norge, NESK, Kongsvold, 4/9-05, fjäll 2 uk
Norge, Hedmark/Oppland FHK, 30/10-05, lavland 1 uk,
2006
Norge, Kongsvold, fjäll 2 AK
Jaktprov 4/9-05 Lars Nordenström Kongsvold. Starter i meget stor fart och fin stil, medvind. Dekker terrengen i stora fina slag. God kontakt med föraren. Stökker rype, rolig. Igjen stökk, rolig. Fortsetter senare sitt utmärkta sök. Finnes i stand reiser djervt og preisist kull, rolig i oppflukt och skott korrekt. Stökker senare nyslått fugl, finner i ny stand, reiser presist enkelt rype och er rolig i uppflykt og skudd. Epixe är en meget god vilt finner, som tilldelas en 2 pr UK. Talkritik. 5-5-5-6-4-4-4

Jaktprov Mjösenprov II domare Ole Hagen
Epixe starter i meget stor fart og lett elegant stil, stort format. I tätt biotop jobber Epixe energiskt. Finnes i stand. När förer er på vie opp letter presist foran og Epixe er komplett RIOS. Utreder OK. Går senare i växlande biotop meget förnuftigt . Stånd, går djervt på fasan letter presist foran og Epixe är rolig i oppfukt og skudd. Utreder, En glimrande unghund som tilldelas 1 pr Uk Talkritik. 6-5-5-6-4-4-4 65 min , 2 stånd, 1 resning
Utst: SSK, ”Bullers minne”-05 1,2 jkl

 

 

 
 
Kennel Red Garlic ~ Agneta Andersson ~ Bosjövägen 19 ~ 711 72  Vedevåg ~ Telefon:  0581-26650 ~ Mobil:  073-0412141
agneta.andersson@redgarlic.se ~ www.redgarlic.se